Stadstuinieren, we zijn van start! 
Het is altijd even aftasten wanneer je nou echt kan beginnen met zaaien op je balkon, dakterras of moestuin.
Er zijn jaren dat we de lente insluipen maar dit jaar zijn we er ingesprongen. Van dikke winterjassen, handschoenen en vorst zijn we direct overgegaan naar t-shirts, zonnebrillen en terassweer. Yes! Finally! 
De afgelopen weken begon het tuinieren tijdens de eerste zonnige lentedagen dus weer te kriebelen en ben ik naar buiten geweest om de stadstuin van Oerwoud lenteklaar te maken. Grond spitten, boompjes snoeien, moestuinbakken schoonmaken, onkruid & bladeren weghalen. Dat soort dingen. Nu hij ready is kan ik van start met zaaien en kunnen we niet wachten tot hij weer vol staat met moois & eetbaars. 

Oerwoud's stadsmoestuin 2017. Foto's gemaakt door Jorian van The Green Happiness  

Dit jaar zullen er in onze stadsmoestuin vooral veel kruiden groeien voor in de verse kruiden thee welke je zelf mag plukken. Groen voor in de salades en wraps en natuurlijk heel veel eetbare bloemen. Je trekt er niet alleen maar bijtjes mee aan, het is ook nog eens lekker en mooi om je gerechten mee te decoreren. Ook geeft het de tuin extra kleur. Groen is onze favoriet maar met al die kleuren ertussen wordt je toch even extra blij. Denk aan geel/ oranje goudsbloemen, paars komkommerkruid, viooltjes in allerlei kleuren en rood gekleurde oost Indische kers.
Onze stadsmoestuin is volledig biologisch. Wanneer wij oogsten dan maken wij alles schoon en verwerken wij het in ons vegan health cafe direct tot heerlijke lunchgerechten. Verser kan je het niet krijgen en dat zie je en proef je!  

 

Goudsbloemen & vegan garden wrap @ Oerwoud

Er kan momenteel een heleboel de volle grond in zoals spinazie, radijs en diverse soorten sla maar nog niet alles. Het internet staat gelukkig vol met handige zaai- en oogstkalenders waar je alles op kan terug vinden. 
Vind je het lastig om te starten met moestuinieren?  Of heb je een heleboel groene vragen? Dan is de workshop moestuinieren aanstaande woensdag bij Oerwoud  iets voor jou. In één avond leer je de belangrijkste ins & outs en ga je naar huis met plantgoed en een plan wat werkt om in je eigen (stads)tuin, dakterras of balkon te verbouwen. De workshop wordt gegeven door groene held Geertje Jansen bekend van transfarmers, wandeloost en de graafse Akker. Geen groene vraag is haar te gek! Wil je meedoen? Meld je dan aan via onderstaande link. Het beloofd een super leuke, leerzame en ook nog eens zomerse avond te worden. Wij zorgen voor een lekker vegan hapje en verfrissend drankje! 

https://www.oerwouddenbosch.nl/a-51727094/moestuinieren-in-jouw-stadstuin/18-april-2018-workshop-moestuinieren-in-jouw-stadstuin/

Krijgen jullie ook zin om te beginnen met moestuinieren na het zien van deze prachtige kleurrijke foto's?! Bij Oerwoud kun je terecht voor allerlei stadsmoestuin spullen. De winkel ligt vol met biologisch potgrond, tuingereedschap en toffe plantenhangers en moestuinbakken van Mojogarten. Ook hebben wij onwijs veel soorten biologische zaadjes van groenten, fruit en kruiden tot pakketjes met eetbare bloemen en bloemen speciaal voor de bijtjes van Tuin Joop. Je vind alles in de winkel en ook een deel hier op onze webshop.  


Het stadstuinseizoen is gestart. Laten we samen onze tuintjes in bloei zetten! 
Heb jij vragen of leuke tips? Deel ze dan hier met ons. 

Liefs Larisa (mede-oprichter en eigenaar Oerwoud den Bosch) 

 

 Prachtig snijbiet @ stadsmoestuin Oerwoud 2017

© 2014 - 2022 OERWOUD | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel