In het kader van dierendag hebben wij een lijst met 6 kamerplanten gemaakt die veilig zijn voor huisdieren!
Ben jij een plantenliefhebber en wil je ook het Urban Jungle gevoel in jouw woning? Maar je hebt een viervoeter rondlopen die graag aan je planten zit? Dit zijn kamerplanten die NIET giftig zijn en ook nog mooi zijn. Deze planten kun je dus met een gerust hart in je huis zetten. Natuurlijk zijn al deze planten bij Oerwoud te koop!

 

1. Olifantspoot (Beaucarnea)
Onze Favoriet: De Beaucarnea lijkt een beetje op de Yucca en is makkelijk in de verzorging en ijzersterk, net als een echte olifantspoot. Daarnaast is hij met zijn bijzondere vorm ook prachtig om te zien. Hij staat graag op een zonnige plek en heeft maar weinig water nodig. Een keer een gietbeurt vergeten is niet erg. In zijn dikke stam slaat de plant water op om in drogere periodes te kunnen overleven. Door de dikke stam bestaat de kans wel dat je katten de Beaucarnea als krabpaal zien. De Beaucarnea staat symbool voor kracht en onverstoorbaarheid. 

2. Calathea
De Calathea is ook zeker een favoriet van ons. Met zijn prachtige getekende bladeren en vele varianten heb je genoeg keus. Fijn ook dat deze planten op een redelijk donkere plek kunnen staan, dus geen directe middagzon, maar wel wat daglicht. Eens per week geef je deze plant een flinke scheut water en tussendoor de top van de aarde uit laten drogen. De Calathea houdt wel van een hoge luchtvochtigheid, anders worden de bladeren bruin. Dus een lekkere sproeibeurt tussendoor vind de Calathea niet erg.
Leuk om te weten: de Calathea wordt ook de living plant genoemd, ’s nachts keert ‘ie z’n bladeren naar binnen en zie je de mooie, donkere onderkanten van de bladeren.

3. Graslelie (Chlorophytum Comosum)
Graslelie of zebragras is een dankbare plant die weinig verzorging nodig heeft. Liefst wil deze plant twee keer per week wat water, maar vergeet je dit dan is dit geen probleem. Vandaar dat deze plant veel op kantoren wordt gezien. Deze plant is ook nog eens een echte luchtzuiveraar volgens de NASA. Hierdoor staat de Graslelie voor zorg. Leuk om kado te geven aan iemand die wel wat zorg kan gebruiken nodig. Katten zullen er misschien wel aan knagen maar dit kan weinig kwaad. 

   

4. Bananenplant
Het zou erg vervelend zijn als een plant waar voedsel aan groeit zelf giftig is. Daar is de Bananenplant, of Musa zoals hij officieel heet, het ook mee eens gelukkig. Deze plant zorgt voor een echt jungle gevoel in jouw woning, met zijn machtige grote stoere bladeren. Deze tropische plant houdt van veel licht en vochtigheid. De Musa zorgt daardoor zelf ook voor een hogere luchtvochtigheid in de kamer waarin hij staat, wat goed is voor de menselijke en dierlijke! gezondheid. 

5. Zebraplant (Haworthia fasciata)
Opzoek naar een niet giftige vetplant met weinig verzorging? Neem dan een zebraplant, oftewel de Haworthia. Het plantje dankt zijn Nederlandse naam aan de decoratieve witte strepen die op de bladeren verschijnen. Hij heeft wel wat van de Aloe Vera en daar is hij dan ook familie van. De Haworthia heeft graag een hele lichte plek, maar niet persé de gehele dag in de volle zon. Tussen de gietbeurten door moet de grond van deze plant volledig opdrogen. ’s Winters hoef je maar één keer in de maand water geven, in de zomer 2x keer per maand, dus lekker makkelijk! Je viervoeter kan veilig aan dit plantje knabbelen, hoewel dit zijn mooie uiterlijk niet ten goede komt.

6. Varens
Varens zijn geweldige kamerplanten. Ze zijn zeer goed in het zuiveren van de lucht en zorgen ook nog eens voor een hogere luchtvochtigheid, allemaal goed voor de gezondheid van mens en dier. En hij vormt ook geen gevaar voor  je viervoeter als hij eraan zit. Varens zijn er in vele soorten en bijna allemaal niet giftig! De meeste varens houden van een vochtige schaduwrijke omgeving en zijn daarom ook ideaal voor op de badkamer.

Er zijn nog meer kamerplanten die veilig zijn voor jouw huisdier. Deze lijst met planten vind je makkelijk als je even op Google zoekt.
Zo kun je ook een lijst vinden met zeer giftige planten, zoals de Dieffenbachia. Er zijn in ieder geval genoeg opties om een veilige groene jungle bij jouw thuis te creeeren.

Fijne Dierendag allemaal!

Liefs het Oerwoud team

 

© 2014 - 2022 OERWOUD | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel