De dag van de duurzaamheid

Woensdag 10 oktober is het de dag van de duurzaamheid "Jeeeeej!". Een dag die dus zeker gevierd wordt bij Oerwoud aangezien we ons vol inzetten om Oerwoud zo duurzaam mogelijk te maken en te houden. Dit doen we om door onze planten zo duurzaam mogelijk te laten kweken en er op te letten dat onze planten de juiste keurmerken duurzame keurmerken hebben. 

Duurzaamheid door planten

Planten filteren schadelijke stoffen uit de lucht en brengen je veel meer zuurstof. Dit is erg handig aangezien we tegenwoordig steeds beter geisoleerde huizen hebben. Dit is erg gunstig voor lekkere warme huizen met niet te hogen energie rekeningen, maar de schadelijke stoffen blijven hierdoor wel meer hangen. Door de luchtzuiverende werking van planten kun je je beter concentreren, beter slapen en voel je je relaxter en gelukkiger! Mooi wat een plant allemaal wel niet kan doen, naast dat ze er natuurlijk heel mooi uitzien! Niet alle planten hebben de zelfde effecten en daarom kan het wel eens lastig zijn om te weten welke plant het beste voor jou persoonlijk werkt. Daarom hebben we alles even op een rijtje gezet zodat jij weer helemaal tot jezelf kunt komen, zowel thuis als op werk.

En nog leuker......op de dag van de duurzaamheid, woensdag 10 oktober 2018, krijg jij 10% korting op alle kamerplanten in de winkel van Oerwoud!!!


1. Clusia

De clusia is erg luchtzuiverend en filterd goed de schadelijke stoffen formaldehyde en benzeen. Uit onderzoek blijkt dat de Clusia echt een ridder op het groene paard is! Ze kan wel 30M2 lucht zuiveren. Een echt hulp bij het verminderen van gezondheids klachten dus. Meer info over dit plantje vind je hier.

 

 

3. Klimop

Een plant die je waarschijnlijk voornamelijk van buiten kent, maar zeker een plekje in je warme thuis verdient! Deze top-klimop zuivert namelijk maar liefst 94% van de vervuilde lucht in je huis, en 78 % van de schimmels in ....... 12 uur tijd! Wow. Van dit bericht kunnen we meteen beter slapen, want last van allergieën en astma zullen we stukke minder hebben!

 

3. Sansevieria

De sansevieria, ook wel vrouwentong genoemd, is ijzersterk en kan goed tegen de droge warmte van de centrale verwarming. Daarnaast heeft de plant de eigenschap dat hij onder andere formaldehyde (een stof in schoonmaakmiddelen, toiletpapier, weefsels en producten voor persoonlijke verzorging) uit de lucht filtert. Omdat hij niet veel licht nodig heeft, voelt-ie zich ook thuis in de bad- en slaapkamer. zoals sommige vlamvertragende chemicaliën die vaak gevonden worden in nieuwe huizen en op nieuw aangekochte meubelen.

4. Epipremnum

Deze klimplant met z’n hartvormige bladeren staat mooi in elke kamer, Is makkelijk te verzorgen, en ook zeer geschikt als hangplant en krachtig in het filteren van een aantal giftige stoffen uit de lucht binnenshuis, onder andere formaldehyde, xylene en benzeen. 

5. Bostonvaren (Nephrolepis exaltata)

De Bostonvaren is zeer goed in het verwijderen van formaldehyde en in het vochtig houden van de lucht, wat in de winter erg fijn is met die droge verwarmingslucht in onze huizen. Daarnaast ziet de plant er vrolijk uit met zijn groene varens. Varens zijn ook zeer geschikt om in de badkamer te zetten! 

6. Graslelie (Spiderplant)

Als je moeite hebt om kamerplanten in leven te houden, moet je de graslelie in huis halen. Supersimpel te verzorgen en zelfs je huisdieren kunnen er veilig aan knagen. De graslelie heeft tal van goeie eigenschappen: het helpt om het aantal chemische gassen in de lucht te verlagen, zoals bijvoorbeeld formaldehyde. Het is ook een van de weinige planten die geen allergie veroorzaakt. Ook op veel kantoren heeft hij een plekje, want het is een veerkrachtige plant die de lucht zuivert. 

 

Wil je meer weten over luchtzuiverende planten? De NASA heeft hier onderzoek naar gedaan en via deze link vind je meer informatie hierover.

 

 


Bij deze willen we je een super duurzame dag wensen, en een goede gezondheid ;) 

© 2014 - 2022 OERWOUD | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel